вівторок, 18 березня 2014 р.

Код Ромео і Джульєти

Код Ромео і Джульєти
Фобі Стоун
The Romeo and Juliet Code
Phoebe Stone
Як почувається дитина, яка живе у родичів і відчуває, що від неї щось приховують? Особливо якщо ця таємниця стосується її батьків. Та ще й під час Другої світової війни. Вона відчуває сум і образу. А якщо трохи змінити питання? Якщо врахувати, що буквально через коридор живе хлопець, який тобі подобається? Все одно – сум і образу, – скажете ви. Але Фелісіті (Фліссі) Баттаб Бадвін, британська дівчинка, яка через війну тимчасово живе в Америці, так не почувається. Вона не ображається, але скучає за батьками. І хоче завоювати довіру Дерика, того самого хлопця. Він хворів на поліомієліт, і тому у нього не працює ліва рука.
Фліссі з Дериком пробують розгадати таємничий код у листах, які отримує дядько Фліссі. І зрештою їм це вдається: виявляється, що Денні та Вінні, батьки Фліссі, – насправді секретні агенти, які допомагають людям тікати з Британії. (Ви ж пам’ятаєте, що триває війна?)
Дівчинка сердиться, що батьки їй не сказали, чим займаються, та водночас дуже переживає за них. Та те, що Денні та Вінні – секретні агенти, не єдина таємниця «Коду Ромео та Джульєти». Хочете дізнатися, чому Фелісіті лишилася у США – читайте книгу. Не лише тому, що вона зрозуміла, що подобається Дерику…
Мені дуже сподобалася ця ніжна, водночас сумна і весела книжка про переживання британської дівчинки під час Другої світової війни. У мене із Фелісіті багато спільного: ми обидві дуже любимо читати, їсти цукерки, особливо шоколадні, і переїхали в Америку з іншої країни.
Сподіваюся, вам також сподобається ця книжка.


P.S. Я б хотіла, щоб ви ділилися зі мною роздумами про книжки. Може, порадите щось цікавеньке? Я чекатиму.

2 коментарі:

  1. Ще не читала! Але розповідь про книжку така цікава, що хочеться негайно її запопасти, хоч вже давно доросла)) Та любов до усіляких таємниць з віком не минає, а якщо книга хороша, то й старому дитячу можна. Оцю, приміром, згадала - дотепна шпигунська історія http://www.livelib.ru/book/1000614762. Дякую, Марусю)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за коментар! Я теж люблю книжки з таємницями. Дякую за пораду - обов'язково почитаю.

    ВідповістиВидалити