вівторок, 29 квітня 2014 р.

Сучасна Русалонька



Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських
Марина Павленко
pavlenko_1
Я багато читала про серію Марини Павленко «Русалонька із 7-В», а тепер нарешті читаю самі книжки. От цікаво, вам подобаються детективи і всілякі заплутані історії? Мені – так. Якщо ж ви любите їх так, як я, то ця серія – для вас.
«Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських» – перша книжка з серії. Головна героїня – дівчина Софія, яка, так само як і я, не любить алгебри. Їй, так само як і мені, підсовують братика (у мене сестра, але то дрібниці). Книжка ж не про те. Софія закохана в однокласника Вадима Кулаківського. У роду Кулаківських – прокляття. Після того, як Гордій Кулаківський привласнив собі купу чужої землі, його і його рід прокляли – мовляв, матимеш гроші, але не матимеш щастя.
За допомогою фотографій, чарівної шафи, яка може переносити Софійку в часі, та коралів, які роблять дівчину невидимою у минулому, Софійка знімає з Вадима прокляття. Ще вона позбавляє себе нічних жахів, бо квартира знизу також була пов’язана з прокляттям Кулаківських. Ціла сім’я загинула під час грози – і в грозу чи при повні привиди змушені знову і знову переживати цю трагедію. Після того, як Софія у минулому врятувала родину Катрусі, двоюрідної прабабусі Вадима, кошмари в квартирі знизу припинилися.
Тепер Вадим вільний від прокляття. До нього з бабусею поприїжджали родичі, доля яких змінилася після того, як Софійка врятувала Катрусю, а Вадим їй вдячний, бо тато купив йому мотоцикл.
Коли я закінчила читати книжку, був вечір. Раптово почалася гроза. Ну як тут не злякатися? Саме за такої погоди у квартирі знизу з’являлася колись Катруся. Стало якось не по собі, та якось я заснула…
То що скажете? Цікаво? А це ж лише перша книжка. Друга – про привида, третя – про русалку, четверта – про лабіринт і пропажу картин. А про що п’ята – не скажу, бо щойно почала читати.

P.S. Якщо вам сподобалося те, що я написала, коментуйте, будь ласка! І, взагалі, коментуйте. Я хочу знати, що мої читачі думають про мої дописи, мій блог і про мене. Дуже дякую тим, хто коментує. І тим, хто читає також. До зустрічі!

3 коментарі:

  1. Добрий вечір, Маріє! Побачив Ваш заклик коментувати і от маєте) Що маю сказати? Грішний-люблю дитячі книжки. Причому змалку, але якось так сталося, що в дитинстві з читанням не склалося. І от тепер читаю чимало дитячих книжок нехтуючи "дорослою" літературою, про професійну, яку я мав би студіювати цілодобово, змовчу. Задля виправдання цього "неподобства" маю донечку трьох рочків, для якої я й намагаюсь відбирати найкращі книжечки і вже формую її бібліотечку. Щоправда багато з цих речей так би мовити "на виріст". От і цю книжку, після схвальних рецензій, я вирішив прочитати. До речі ця книжка входить до шкільної програми. Так от у мене всі книжки діляться, за великим рахунком, на дві категорії: які хочу мати вдома і які - ні. Цієї книжки я вирішив не купувати. Пояснювати не буду, бо вже й так забагато всього понаписував. До речі, принагідно дякую за Ваші дописи, бо й на їх я орієнтуюся)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Те, що Ви любите читати дитячі книжки, мені зрозуміло. Чому деякі книжки ви не хочете мати в себе вдома, я теж розумію. В мене є певні припущення, чому ви не хочете купувати цю серію. Але якщо Вам не складно, будь ласка, скажіть, чому. Просто цікаво.
      Рада, що Вам подобаються мої дописи, бо деякі люди вважають, що я забагато розповідаю про книжки і видаю таємниці.

      Видалити
    2. Дякую, що ви мене читаєте. Коментуйте ще!

      Видалити