суботу, 9 квітня 2016 р.

Вітер змін



Вітер з-під сонця

Оксана Лущевська

Результат пошуку зображень за запитом "вітер з-під сонця"
     Оксана Лущевська знову за своє! Авторці кількох найкращих українських підліткових книжок («Друзі за листуванням», «Найкращі друзі», «Інший дім») знову і знову вдається вловити підліткові емоції, переживання і думки. Ця книжка, хоча вона й коротка, на рівні з іншими.
   Книги Лущевської завжди комбінують буденне життя підлітків (саме по собі повне проблем) та серйозні дилеми. У «Вітрі з-під сонця» в Женьки помер тато, але вони з мамою все одно приїжджають на море – так, як робили це раніше щоліта. Там хлопець зустрічає дівчину, яку бачив минулого літа. І Женька, і Рися хочуть цієї зустрічі, але стається вона майже випадково. Із підлітками так часто буває. Вони чогось хочуть, але не наважуються попросити.
     Цікаво мені, звідки Оксана Лущевська все це знає? Може, в неї є шпигуни? J Я? Ні, ні!! Ви що? Хоча… Це було б честю для мене – допомогти цій чудовій авторці. Мені було б дуже приємно.
     Хотілося б іще поговорити про назву. Вітер – це вітер змін. А чому з-під сонця? Бо цей вітер приносить зміни на краще. Можливо, вони замасковані й спочатку такими не здаються. Наприклад, для мами Вадим спочатку здався чимось недобрим. Вона не хотіла йти далі, але потім зрозуміла, що він може допомогти.
     Ще ця книга наштовхує на роздуми: як би я поводилася, що б зі мною було, якби я втратила когось близького?
Після прочитання книжки я почуваюся так, ніби знаю Женьку й Рисю. Але провела з ними дуже мало часу. Хотілося б більше…

Немає коментарів:

Дописати коментар