суботу, 1 червня 2013 р.

Позолочена рибка

Позолочена рибка
Барбара Космовська

Це вже четверта книжка видавництва «Урбіно», яку я прочитала, і вже друга, яка мене зворушила до сліз.Першою була «Енн із Зелених Дахів», і я плакала тому, що Метью помер. До речі, я збиралася писати про Енн, але прочитала цю книжку і передумала. І зараз ви зрозумієте, чому.
Батьки Аліції розлучаються. Мама цілковито поринула в роботу, а тато завів нову сімю. Спочатку Аліція собі обіцяє, що не буде любити нову татову жінку, Клаудію, і їхнього синочка Фридерика. А потім розуміє, що з Клаудією вона може говорити так, як не може ні з татом, ні з мамою.
Коли Аліція повертається з села, батько їй розповідає, що Фридерик хворий на рак. Аліція розподіляє свій час між братом і школою, таким чином дуже часто його провідуючи.
Аліція та її родичі сподіваються, що Фридерик видужає (так само, як і я). Коли дівчина його провідує, він ставить дивні запитання про смерть і небо. Зуза, волонтер, яка у працює у лікарні, радить їй відповідати братові, щоб підтримати його, а не лишати самого зі складними думками.
Потім тато з Клаудією забирають Фридерика додому, і всі чіпляються за крихітну надію на краще. На жаль, любов рідних не врятувала хлопчика, і він помер.

Тепер ви розумієте, чому я плакала, читаючи цю книжку...

4 коментарі:

  1. Марічка, читаю твої враження від прочитаних книжок і не можу до кінця усвідомити, як тобі вдається крім того, що підбирати такі цікаві і глибокі книжки для читання, ще й так чітко передавати їх зміст декількома абзацами.
    Бажаю тобі багато цікавих книжок і ще більше приємних і цікавих вражень.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за комплімент. Щодо українських книжок - мама мені радить, що читати. Чи ви вже читали "Енн із Зелених дахів" і "Каву з кардамоном"? Якщо ні - то раджу. А ви читаєте мій блог тільки українською чи й англійською також?

    ВідповістиВидалити
  3. Мама радить... Мама не завжди за тобою встигає читати навіть книжки українською. :)

    ВідповістиВидалити
  4. Читаю як українською, так і англійською. На щастя можу собі дозволити таке задоволення, адже моїх знань з англійської для цього вистачає)

    ВідповістиВидалити