неділю, 20 жовтня 2013 р.

Читацький щоденник

Я брала участь у конкурсі читацьких щоденників видавництва «Грані-Т». Треба було за літо прочитати сім книжок і коротенько написати, як змінився головний герой. Звісно, за літо я прочитала більше. Мені було цікаво, і я з нетерпінням чекала результатів. Недавно я дізналася, що пройшла у другий тур, тому вирішила, що можна і вам показати, що я написала.

Олесь Ільченко про Леонардо да Вінчі, Карла Ліннея, Жюля Верна, Джона Рокфеллера, Лесю Українку, Вінстона Черчілля
Я навіть не знаю, як сказати. Зробимо так. Коли Леся Українка була дівчинкою, то хотіла стати піаністкою. Потім вона захворіла на туберкульоз. Їй зробили операцію на руці, тому вона більше не могла грати. Вона стала поетесою! Моєю улюбленою!
(Я і зараз читаю книжки з цієї цікавої та пізнавальної серії - про дитинство видатних людей.)

Вісім днів із життя Бурундука
Іван Андрусяк
400179 290232627708248 820890807 n.jpg

Спочатку Івасеві не щастить. Потім він знаходить зніще і пробує вивести чортика антипка, щоб той йому допомагав. Але навпаки – все пішло шкереберть. Івась розчавив яйце з чортиком, бо зрозумів, що для того, щоб його поважали, не треба ніякого антипка!
(Цікава книжка, але про Стефу та її Чакалку мені подобається більше. :) )

Солька і кухар Тара-пата
Оксана Лущевська і Лана Світанкова

На початку кухар Тара-пата сумний, тому що він не може придумати меню на день народження Гені. Потім він зустрічає Сольку. В пана Тара-пати уява, скажу я вам, нікудишня, але Солька допомогла йому придумати чудове меню.
(У книжці є цікаві рецепти, і ми вже навіть кілька випробували.)

Детектив Ниточка
Ґжеґож Касдепке
На початку детектив Ниточка сумний, тому що до нього приходять тільки діти, а вони не платять. Це тому, що більшість дорослих вважають його несерйозним. Але він виявляє, що йому подобається, як він зараз живе. І що він насправді допомагає усім, а не тільки дітям.
(Тут я просто скажу: раджу!)

Моллі Махлюй: маленька чарівниця зовсім велика
Нелє Моост і Керстін Фьолкер

На початку книжки Моллі заборонено чаклувати. Потім, після її дня народження, вона знову може чарувати. Ще, завдяки морській свинці Ледь-не-Королю, вона стала відповідальнішою.
(Колись, коли я ще була дитиною, серія про Моллі Махлюй була моєю улюбленою. :) Часом я й досі її перечитую.)

Вертихвіст
Валентина Вздульська
Вертихвіст. Вздульська Валентина
Спочатку лис Вертихвіст був хитрий. Але коли він зустрів ялиночку, то захотів їй допомогти, тобто її оживити. Крім того, що він допоміг ялиночці, Вертихвіст змінився і став допомагати іншим.
(Я вже писала колись про Вертихвоста. Почитати можна ось тут.)

Джим Ґудзик і Машиніст Лукас
Міхаель Енде
На початку Джим Ґудзик – просто немовля в коробці. Потім він втік з дому з Машиністом Лукасом. Він пережив багато пригод з драконихою і став відважним. А в кінці Джим взагалі заручився.
(Про цю книжку я також писала. Отут.)

Ось таке було написано у моєму читацькому щоденнику.Тепер я чекаю книжку Євгенії Кононенко «Бабусі також були дівчатами», щоб написати великий відгук, потрібний для другого туру. Другий відгук буде по «Привіт, це я!» Ніни Грьонтведт. Коли оголосять результати, то я обов’язково поділюся зі своїми читачами і результатами, і відгуками. Побажайте мені удачі!:)


Немає коментарів:

Дописати коментар