неділю, 31 серпня 2014 р.

Життя – це казка


Казковий переполох
Майкл Байклі

Є багато казок. І багато книжок та історій про казки та про те, як люди туди потрапляють чи що казки – це реальність. Серія про сестер Грімм – одна з найцікавіших серед таких «казкових» історій.
Сабріну і Дафну Грімм – сироти. Їхні батьки зникли два роки тому, і вони живуть у притулку, який приставляє до них тимчасових батьків. Але ті люди ображають сестер, а Сабріна і Дафна, в свою чергу, ображають їх.
Якось їх відправляють до жінки, яка каже, що вона – їхня бабуся. Дафна радіє та одразу починає називати її «бабусенька», а от Сабріна (як завжди) сумнівається, особливо після того, як бабуся Рельда розповідає їм, що вони – нащадки братів Грімм і що ті писали не казки, а описували реальні події. Сабріна вважає, що жінка з’їхала з глузду, аж поки бабусю Рельду та її друга Кеніса не забирає гігант. От тоді – сестри Грімм на допомогу!
Їм допомагає Пак, хлопець, про якого писав Шекспір. Вони витягають із в’язниці Джека, героя казки «Джек і бобове дерево», бо думають, що він може допомогти. Та згодом виявляється, що Джек не тільки не хоче їм допомагати, але й сам запустив гіганта. Чому і як – читайте самі.
До речі, про пригоди сестер Грімм Баклі написав дев’ять книжок. Мені ця серія сподобалася. Дуже. Вона була моєю улюбленою довгий час. Поки я не прочитала «Гаррі Поттера» (про мої враження я писала тут).
Ця серія - не тільки про казкових героїв, а й про дитячі та підліткові переживання. Читайте, не пошкодуєте!

Вибачте, що в червні та липні було лише по одному відгуку – у мене було дуже насичене літо: я багато плавала в басейні, навчилася стрибати з дошки головою вперед і кататися на велосипеді. Тепер писатиму більше. Обіцянка читачуна. Уже примітила кілька книжок, враженнями про які хочу поділитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар