понеділок, 20 лютого 2017 р.

«Моя класнюча дівчинка»: шлях до себе


Моя класнюча дівчинка

Моя класнюча дівчинка



Марина Павленко


      У світі, де все більше людей цінують насамперед бренди і кількість фоловерів на інстаграмі чи у фейсбуці, легше пливти за течією, ніж бути собою. Особливо коли вдома постійно сваряться батьки і надокучає менша сестра. Головна героїня Юля занадто дбає про брендовий одяг і взуття, проводить багато часу у соцмережах, ховає справжній колір волосся, з презирством ставиться до своєї сім’ї.
      Коли Юля їде на канікули в село, до бабусі з дідусем, вона навіть не уявляє, що з нею станеться. Юля просто хоче відпочити від набридливої меншої сестри, та раптом татове захоплення поєднує їх і змінює її життя.
     Ця книжка – про те, як дівчинка стає дівчиною. Бо дорослішання – це не лише зміни зовнішності, це розуміння, що твоя сім’я тебе любить, що справжнім друзям байдуже, якого кольору твоє волосся. Справжні зміни стаються всередині, де ніхто їх не бачить.
     На мою думку, обкладинка і формат книжки розраховані на молодших читачів, ніж текст. Але більше у мене зауважень немає. Навпаки, мені дуже сподобалося, що авторка додала рецепти й цікаві факти впереміж із Юльчиною історією, а не просто запхала їх у кінець. Так читач бачить рецепти (які, до речі, цікаво подано) і звертає на них більше уваги. Я вже почала їсти ложку меду на день!
      У «Моїй класнючій дівчинці» дуже очевидні зміни головної героїні, добре показаний розвиток персонажа. Нечасто автори пробують показати світлу сторону «крутих», але тут це зроблено вдало.

     Я дуже рада, що авторка моєї улюбленої «Русалоньки із 7-В» потішила своїх фанатів ще однією класнючою книжкою. 

Немає коментарів:

Дописати коментар