четвер, 25 квітня 2013 р.

Подорож Туди, де Сніг


Подорож Туди, де Сніг
Maрина Рибалко
Якщо ви коли-небудь захочете навідатися в казку, не йдіть туди самі, бо можете і не повернутися в Реальність. І будьте обережними зі своїми бажаннями, вони можуть здійснитися, але не так, як ви собі це уявляли. Так і трапилося з восьмирічною Марічкою.
Разом з друзями, Максимом, Денисом та Іринкою, Марічка будувала сніговий замок, а вночі замок покликав її. Коли вона ступила в казковий світ, її поніс на драконі Червоний Король. Та дівчинка не знала, хто то і які його наміри.
За нею у казковий світ вирушили її друзі. Вони мали порятувати Марічку й усі разом повернутися додому. Для цього Маріччина бабуся дала дітям амулет "скіфського сонця". Амулет розділено на три частини, щоб ніхто не міг повернутися поодинці.
Іринку майже зразу викрадають цигани. Денис і Макс, який перетворився на кота, потрапляють у полон до розбійників. Довгий шлях чекає на друзів, поки вони знову об'єднаються.
Іринка стає відомою танцюристкою і співачкою. Чоловіки упадають за нею. Усі хочуть хоч раз побачити виступ Променя Сонця, як її тепер називають.
З полону хлопців звільняє Пашко, батьків якого розбійники продали в рабство. Він і сам доневна був розбійником, бо не знав, хто зруйнував його сім'ю. Пашко веде Дениса і чорного кота Макса у Долину Каменів, бо там можна дізнатися відповіді на свої питання. У кожного з хлопців - своє питання. Пашко хоче дізнатися долю рідних, а хлопців цікавить, як знайти Марічку та Іринку і повернутися додому.
Тим часом Марічка дорослішає. Вона потрапила по той бік Реальності раніше за друзів, тому тепер старша за них, хоча була наймолодшою. Довгі роки вона провела у палаці Вогню, де вивчала вогненні науки. Та вона тікає від Червоного Короля, бо хоче знайти шлях додому. А шлях цей нелегкий.
Люди, яких вона зустрічає, нічого не чули про Київ і Маріччину рідну країну. Крім того, вони бояться їй допомагати, бо в неї є дракон, а дракони є тільки у Вищих.
Спочатку вона хоче попросити про допомогу Мороза і Зеленого Короля. Мороз не поспішає виконувати її прохання. Насправді він хитрує, бо хоче, щоб Марічка одружилася з його сином, Снігом. Сніг став її другом, але вона все таки прагне знайти дорогу додому. Тож вона втікає і звідси.
Зелений Король Марічці не відмовляє, та саме коли він починає її транспортувати, втручається Вогонь.
Тож вона повертається до палацу Червоного Короля. Там друзі її й знаходять. Та Вогонь Марічку відпускає аж після бою з Чорною Королевою. А сам засинає надовго.
Мене трохи не влаштовує кінець, але книжка – одна з моїх улюблених!
Раджу!

6 коментарів:

  1. Ура, мабуть справді кінець міг бути кращим

    ВідповістиВидалити
  2. як вдало ти, Марічко, рецензію написала. я лише вчора придивлялася до цієї книжки на книжковому ярмарку. таки піду її куплю Павлові.

    ВідповістиВидалити
  3. Так, Таню, книжка справді цікава. Я також із задоволенням прочитала.

    ВідповістиВидалити
  4. Я думаю, Павликові сподобається.

    ВідповістиВидалити
  5. Марина Рибалко1 червня 2013 р. о 01:21

    Марічко, мене дуже тішить, що Вам сподобалась моя книжка, і трохи засмучує, що не сподобалось закінчення. Можу відкрити Вам маленький секрет: продовження буде. Марічка виросте і знову зустріне Червоного Короля. Сподіваюся, допишу цю книжку протягом року, але коли вона вийде друком, не знаю. Маю надію, не доведеться чекати надто довго.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сподіваюся, що друга книжка буде така сама цікава, як і перша. Мені дуже приємно, що Ви мені написали.

      Видалити