понеділок, 13 січня 2014 р.

Супергерой! Ні, це білка?



Флора й Уліс: надзвичайні пригоди
Кейт ДіКамілло

Чи ви вже чули щось про дівчинку Флору і дивовижну білку Уліса? Ні? Тоді я вам розповім. І не тільки про них, а й про їхніх родичів та сусідів.
Флора – дівчинка, яка любить читати комікси і не любить любовні романи.
Уліс – білка, яку засмоктало в пилосос. Після цієї події Уліс став друкувати тексти, літати, піднімати надважкі речі і розуміти людську мову.
Філіс – мама Флори. Вона пише любовні романи і вважає, що білці не місце будь-де в її будинку.
Джордж – тато Флори. Тихий чоловік, який після розлучення з мамою Флори став іще тихішим. Живе окремо, у квартирі.
Туті – сусідка Флори, яка випадково засмоктала пилососом Уліса. Смішна і трошки дивна.
Вільям Співер – хлопець, якого зреклася мама, бо він втопив вантажівку вітчима. Вважає себе надрозумним. Майже до кінця книжки вдає сліпого і не знімає чорних окулярів. Живе у своєї тітки Туті.
Флора заносить Уліса додому таємно від мами, бо знає, що та не схвалить білки в будинку. Але Флора і не здогадується, скільки пригод чекає на них із Улісом. Разом вони можуть все: перемагати товстих котів, офіціанток, які сюсі-пусяють до Уліса, і кухарів, які вимахують ножами.
Пройшовши різні випробування, герої розуміють, що найголовніше в житті – любов, дружба, пригоди та… білка на ім’я Уліс (який зараз жує бутерброди з сардинами). Вірите, навіть мама примирилася з Улісом! Бо ж він також друкує!
До речі, частину пригод Флори та Уліса переповідає сам Уліс. Цікаво і водночас смішно знати, що коїться у білки в голові (мудрі слова для віршів перемішані з таким: ЇЖА! ЇЖА! ЇЖА!).
Мені дуже сподобалася ця книжка. Вона добра, бо добрі більшість героїв, до того ж ніхто не вмирає. Звичайно, навіть у добрих книжках може хтось померти, але тоді ти сумуєш і часом стає нецікаво читати далі.
Кейт ДіКамілло завжди пише про тварин. І мені це також подобається. Я читала й інші твори авторки, зокрема «Історії про свинку Мерсі» та «Пригоди мишеняти Десперо», але «Флора та Уліс» – моя улюблена.
До зустрічі!

Нагадую: мої відгуки можна також читати у блозі про дитячу літературу «Казкарка», у рубриці «Книжки».

Немає коментарів:

Дописати коментар