вівторок, 7 січня 2014 р.

Про інтелектуала

Таємний щоденник Адріана Моула
Сью Таунсенд

Moul
Ця книжка – про 14-літнього хлопця на ім’я Адріан Моул. У Адріана багато проблем. По-перше, його батьки весь час з’ясовують стосунки і от-от розлучаться. Мама їде від них. Куди і з ким? До Шеффілда з паразитом Лукасом. Насправді Лукас – це просто сусід, який розлучився зі своєю жінкою.
По-друге, Адріан дуже переживає через свою зовнішність. Йому здається, що прищі на обличчі – то дуже страшно, і він викликає лікаря. Потім у нього набухають соски – і він знову викликає лікаря. Той обурюється, бо ж набухання сосків і прищі – це не хвороба. Каже, що у нього є пацієнти зі справжніми хворобами, і щоб Адріан його більше не турбував.
Адріан записується в групу, яка доnомагає старим і безпомічним. Йому дістається Берт Бакстер, який не вважає себе ні старим, ні безпомічним. І спочатку хлопцеві здається, що старигань – іще одна проблема на його голову. Але потім Адріан і Берт здружуються, так що це насправді не проблема.
А от дівчина, яку кохає Адріан, зустрічається з його найкращим другом Найджелом. Ну скажіть, хіба це не проблема? Та вирішується й це – через якийсь час Пандора починає зустрічатися з Адріаном. І хоча вони дуже різні, їм добре разом.
Що ще не влаштовує Адріана в його житті? Він пише листи в Бі-бі-сі і отримує не ті відповіді, на які розраховує. Хлопець не розуміє, чому Бі-бі-сі не хоче друкувати його віршів?
Та Адріан на цьому не зупиняється, адже він інтелектуал. І разом із Пандорою і кількома друзями робить шкільний журнал «Голос Молоді». Але його чомусь не купують…
Адріанова мама таки повертається додому, тож можна вважати, що всі його проблеми вирішено.
       Хоча ця книжка і допомогла мені краще зрозуміти хлопчачі проблеми, все ж вона не одна з моїх улюблених. Я читала багато книжок-щоденників, і найбільше мені подобаються "Привіт, це я" Ніни Грьонтведт та "Щоденник слабака" Джефа Кіні (Diary of a Wimpy Kid by Jeff Kinney). Та хочу сказати, що "Таємний щоденник Адріана Моула" варто прочитати.
Ця книжка про життя і проблеми підлітка може допомогти таким самим підліткам подивитися на себе збоку і побачити, що їхні проблеми не такі вже й страшні. Дуже раджу цю книжку хлопцям 10-14 років. Ну і дівчатам теж – щоб знати, чим переймаються хлопці. :)

          Тепер читайте мене і на Казкарці!

Немає коментарів:

Дописати коментар