понеділок, 24 лютого 2014 р.

Черепаха в раю



Черепаха в раю

Дженніфер Л. Холм

 

Turtle in Paradise

Jennifer L. Holm

Якщо ви думаєте, що я писатиму про черепаху, яка якимось чином потрапила в рай, то ви помиляєтеся. Якщо ви хотіли блог про черепаху – то, вибачте, втрапили не туди. Черепаха (англ. Turtle)ім’я дівчинки, яка живе з мамою і не знає свого тата.
«Черепаха в раю» Дженніфер Л. Холм дуже гарна книжка. До того ж, тоненька, так що дуже раджу її тим, хто не любить товсті книжки.
Коли мама Черепахи іде на нову роботу, дівчинці доводиться переїжджати. Мама працює прибиральницею, а нова господиня не любить дітей. Тож мама відсилає Черепаху до тітки в Кі Вест, на Флориду.
Коли Черепаха приїжджає туди, то жахається: ґрунтові дороги, маленькі хатки… Дівчинка не уявляє, як вона тут буде жити. До того ж виявляється, що тітка її не чекала, бо мамин лист прийшов не на ту адресу.
У тітки – троє синів. Найстарший, Бінс, віку Черепахи. Він – член Памперсового клубу. Цей клуб займається малюками селища і отримує за це цукерки. Керміт трохи молодший і завжди ходить хвостиком за старшим братом. Найменший, Баді, ще досить маленький, і часто пісяє в штани.
Спочатку Черепаха сумна, бо скучає за мамою і намагається призвичаїтися до нового міста. Та згодом вона знаходить спільну мову з братами, а тітка, хоч і бурчить, але видно, що любить Черепаху. Тож дівчинці вже не здається, що містечко, де живе тітчина сім’я, аж таке погане. Особливо після того, як вона й її брати знайшли скарб і поділили його. А ще є Слоу Пок (Slow Poke). Черепасі потрібні були гроші, і він запропонував їй, щоб вона допомагала йому збирати на березі губки. Слоу Пок дуже добрий, тому Черепаха з ним подружилася.
Я вам ще не розповіла, що мама Черепахи зустрічається з Арчі. Мама вже зустрічалася з іншими чоловіками, і все закінчувалося однаково: вони її покидали. Та Черепаха з мамою вважають, що Арчі інакший. Він називає дівчинку «принцесою»… На жаль, вони помиляються. Він ще гірший…
Та все ж це книжка з хепі-ендом: у кінці Черепаха дізнається, хто її тато. Ім’я лишу в секреті, скажу лиш, що це справді хороша людина.
«Черепаха у раю» мені дуже сподобалася, бо Черепаха долає усі труднощі і старається з усіма дружити. Книжка торкнулася мого серця, особливо кінець.
Ще хочу сказати таке: рай для кожного свій. Для когось це канікули на березі моря, для когось – поїздка в ресторан, а ще для когось – просто бути вдома, разом із сім’єю. Та у всіх наших «раїв» є спільна риса: де б ми не були, ми хочемо в наш рай. Подумайте, де ваш рай. Па-па!
 Мої відгуки можна також читати у блозі про дитячу літературу «Казкарка», у рубриці «Книжки».

Немає коментарів:

Дописати коментар