середа, 12 березня 2014 р.

Країна двійників


Скоґландія
Кірстен Бойє
Ця історія – про хитрість, таємниці та двох принцес. Я чергуватиму розповіді про Малену та Ярвен, поки ці дві історії не зіллються в одну.
Ярвен та її найкраща подруга Тіна беруть участь у кастингу на роль у фільмі. Там купа дівчат, але, як на зло, вони вибирають Ярвен. Дівчина вважає, що мама їй не дозволить. Та «мама» їй дозволяє. Насправді ж то не мама, а кіношники, які зробили щось із її телефоном.
Кіношники забирають Ярвен у Скоґландію, де вона робить вигляд, що вона – принцеса. Ярвен думає, що справжня принцеса про це знає, та що це – просто останній тур кастингу. Насправді ж це частина карколомного плану.
У Скоґландії революція. Північ хоче ті самі права, що є у Півдня. Тато Малени, колишній король Скоґландії, хотів дати їм ці права. Та до влади прийшов Норлін, дядько Малени. І він не хоче не те що давати Півночі права, планує припинити зв’язок з Північчю і надіслати туди війська. Малена та її друг хочуть допомогти Півночі.
Ярвен уже досить довго живе з кіношниками та віце-королем Норліном, коли вона підслуховує дві розмови та вирішує втекти. Саме тоді Малена та її товариш викрадають її. Вони не знають, що вона також проти Норліна, та згодом довідуються. Після того вони діють усі разом.
На цю компанію чекає багато несподіванок та небезпечних пригод, але в кінці добро перемагає, і всі дізнаються, що Ярвен – двоюрідна сестра Малени, також принцеса.
Як ви, мабуть, здогадалися, в цій книжці багато таємниць та несподіваних поворотів сюжету. Саме тим-то вона і цікава. Як на мене, книжка без несподіваних поворотів – це як детектив без таємниць.
Цю книжку ми купили ще позаминулого літа, коли були в Україні. Вона лежала на поличці, лежала. Ну, правда, я один раз брала її до рук, але мені не пішло. А цього разу – взяла, прочитала і не пошкодувала. А після «Скоґландії» прочитала ще й «Медлевінґерів» тієї ж таки Кірстен Бойє. Дуже вам раджу.

Немає коментарів:

Дописати коментар